Dienstverlening

ZuidAs apotheek is de farmaceutische dienstverlener in het stadsdeel ZuidAs. De ZuidAs apotheek is onderdeel van Zuidas zorg, waar ook een huisartsenpraktijk aan verbonden is. Daarnaast worden er verschillende medische disciplines aangeboden, zoals fysiotherapie, dermatologie, gynaecologie en orthopedie. Ook heeft ATAL er een prikpoli, waar iedere ochtend bloed afgenomen kan worden. De ZuidAs apotheek is er voor de permanente bewoners van dit gebied, de omringende wijken, maar zeker ook voor alle medewerkers van bedrijven die op de Zuidas gevestigd zijn.

De ZuidAs apotheek maakt gebruik van eHealth applicaties, technische hulpmiddelen en innovaties om de dienstverlening en het serviceniveau naar een hoger niveau te tillen. Wij proberen op een actieve manier de patiëntenstroom te managen, waardoor wachttijden beperkt blijven en we toch de aandacht kunnen geven die u van ons verwacht. Patiënten met een herhaalrecept die geen nader advies nodig hebben worden snel geholpen door een uitgiftebalie, een bezorgservice en de aanwezigheid van kluisjes aan de zijgevel van de apotheek. Als u gebruik maakt van deze kluisjes kunt u ook buiten de openingstijden van de apotheek uw medicatie ophalen. Hierdoor hebben wij meer tijd voor patiënten met medisch inhoudelijke vragen. Dit komt de kwaliteit van zorg ten goede.

Moet u voortaan uw medicatie altijd bij ons ophalen? Nee, u bent vrij om te kiezen waar de receptuur wordt opgehaald. U kunt dus ook af en toe gebruik maken van onze farmaceutische dienstverlening. Wij zorgen dan op een professionele en open manier voor de afstemming met overige zorgverleners.

Later alsnog een inhoudelijke vraag? Stel deze vraag via onze website. We streven naar beantwoording binnen 24 uur.

Wij zijn ons bewust van de internationale setting waarin wij ons bevinden. Ook deze mensen willen wij graag van dienst zijn en met een hoog service niveau tegemoet komen. Werknemers uit het buitenland en expats kunnen bij ons terecht. Wij zorgen dat facturen voldoen aan de standaard van de betreffende landen en geven informatie over zorgverzekeringen en het declareren van zorgkosten. Bovendien zijn bijsluiters en etiketten in verschillende talen verkrijgbaar.

Bedrijven kunnen op verzoek een afspraak met ons maken over zorgverlening aan hun werknemers en aanvullende dienstverlening. Wij bieden een oplossing op maat. Hierbij kunt u denken aan een inleverpunt van recepten bij uw receptie, een afhaalpunt binnen uw bedrijfspand en een maandelijks inloopspreekuur op kantoor.

 

DE LAIRESSE GROEP

De ZuidAs apotheek vormt samen met De Lairesse apotheek en de Koninginne apotheek de Lairesse groep. De andere twee apotheken zijn elders gelegen in de stad. Als u zich inschrijft bij de ZuidAs apotheek, dan wordt u automatisch ook in het bestand van de twee andere apotheken opgenomen. Bestellingen kunnen bij alle apotheken van de groep worden geplaatst en geleverd.

Wanneer u zich inschrijft bij De ZuidAs apotheek, en daarmee bij de Lairesse groep, maken wij een dossier voor u aan waarin wij uw NAW gegevens, uw medicijngebruik, uw allergieën en bijzonderheden ten aanzien van uw medische achtergrond opnemen. Hierbij krijgt u ook een inlogcode met wachtwoord waarmee u in kunt loggen in de digitale omgeving van de apotheek.

Om goede zorg te kunnen verlenen is een actueel medicatieoverzicht nodig. Informeer ons over wijzigingen in uw medicijngebruik, gebruik van vrij verkrijgbare middelen (pijnstillers en vitamines), zwangerschap, borstvoeding, bijwerkingen, allergieën en alles wat voor uw medicijngebruik van belang kan zijn.

 

ADVIES GESPREK

Voor een persoonlijk adviesgesprek bent u uiteraard altijd welkom in onze apotheek. Hiervoor hebben wij een aparte spreekkamer waar wij uw privacy volledig kunnen garanderen en in alle rust uw vragen kunnen beantwoorden. Het inloop spreekuur is op maandag, dinsdag en vrijdag van 14.00 uur tot 15.00 uur. Naast het inloopspreekuur kunt u ook een apart adviesgesprek aanvragen. Dit kunt u doen via info@zuidasapotheek.nl of….

 

HERHAALSERVICE

Voor medicijnen die u op advies van uw huisarts of specialist chronisch gebruikt kunt u een herhaalrecept aanvragen. Dit kan op verschillende manieren:

  • Door te bellen naar de praktijk van uw huisarts of specialist
  • Door gebruik te maken van de online herhaalservice
  • Het kan ook door u aan te melden bij de offline herhaalservice. U kunt zich aanmelden voor deze service via info@zuidasapotheek.nl.

 

MEDICATIEROL

Wanneer u meerdere soorten medicijnen gebruikt kunt u makkelijk het overzicht verliezen. Om uw medicatie op tijd en met de juiste hoeveelheden in te nemen, is de medicatierol een praktische oplossing voor u. De medicatierol bestaat uit zakjes waarin uw medicijnen per dag zijn verpakt. Op ieder zakje staat welke medicijnen er in zitten, hoe deze eruit zien en hoe laat u deze in moet nemen. Wilt u meer informatie over deze service, neem dan contact met ons op.

 

PRIVACY

In de wet staan er een aantal rechten en verplichtingen, zowel voor u als patiënt als voor de apotheker als zorgverlener. Deze rechten en plichten zijn opgesteld om goede farmaceutische zorg te kunnen garanderen, en gaan onder andere over het waarborgen van uw privacy binnen de apotheek. De ZuidAs apotheek voldoet aan alle wettelijke vereisten voor de verwerking van uw persoonsgegevens in een medisch dossier. In het belang van uw behandeling slaan wij privacy gevoelige medische gegevens op. Uiteraard is dit medische dossier goed beveiligd en zijn er over de verwerking en verstrekking van deze gegevens richtlijnen vastgesteld die door de ZuidAs apotheek strikt worden nageleefd.

 

DIENSTAPOTHEEK

Buiten onze openingstijden en tijdens feestdagen kunt u voor spoedeisende recepten terecht bij de poliklinische en tevens dienstapotheek in het…….